top of page

NOVENT

Hur överlever vi årets absolut gråaste månad? Svar - Novent!


Som vanligt smygstartar jag med julen när det är två veckor kvar till första advent, både för att ljusa upp novembermörkret men även för att jag varje år tycker att december är lite för kort för alla julfilmer man vill se, alla recept man vill prova och för att köpa julklappar och pyssla i lugn och ro. Därav ger jag mig själv två extra veckor varje år så nu är jag igång och tänkte visa er vad jag har börjat med här hemma för att få till lite stämning utan att det blir för mycket för tidigt :)

Denna lilla vita porslinskyrka har fått ta plats i fönstret! Den är ny för i år och funderar på att köpa ett nytt hus varje år tills jag har en hel, fin gata med små byggnader och hus :) Jag köpte min HÄR.


Ett fång Amaryllis i köket, så lyxigt! Jag tog de med lite rosa ränder i för att det inte skulle bli för juligt såhär tidigt. Glöm inte att sticka hål i stjälken högst upp med en nål eller sätta pinnar inne i stjälken på era Amaryllisar så att de står sig längre.


Vackra vinterblommor på balkongen också såklart.


Jag ville även börja lite försiktigt med julbaket och då kändes dessa sega kolasnittar med pepparkakssmak som den perfekta smygstarten! De är dessutom så lätta att göra och går på ett kick.


PEPPARKAKSSNITTAR

Du behöver:


100 g smör , rumsvarmt

1 dl strösocker

2 tsk pepparkakskryddor

2 msk ljus sirap

2,5 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

0,5 dl pärlsocker


Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa samman smör, socker, pepparkakskrydda och sirap.

  3. Blanda mjölet med bakpulvret och blanda samman med resten av ingredienserna till en deg.

  4. Dela degen i tre lika stora delar och forma varje del till en ca 30 cm lång rulle.

  5. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med en gaffel. Strö över pärlsocker.

  6. Baka mitt i ugnen i 10–12 minuter.

  7. Ta ut plåten ur ugnen och skär direkt i diagonala snittar.

(recept från godare.se)


Kram, Fanny

1 kommentar
bottom of page